Συμβαδίζει με τη τεχνολογία το Αστικό ΚΤΕΛ Χίου

Αλλάζει πρόσωπο το Αστικό ΚΤΕΛ Χίου, και εναρμονίζεται με τα συστήματα της τεχνολογίας με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Η αρχή έγινε τοποθετώντας στη νέα αίθουσα αναμονής αυτόματους πωλητές, για την έκδοση κάρτας και εισιτηρίων, καθώς επίσης για την προσθήκη διαδρομών σε αυτήν, αλλά και για απλή πληροφόρηση του κατόχου της σχετικά με τις υπολειπόμενες διαδρομές που διαθέτει.

Ψάχνοντας τρόπους να γίνει πιο φιλικό προς το περιβάλλον, υιοθετήθηκε το σύστημα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο έχει μαγνητική ταινία και ο επιβάτης έχει τη δυνατότητα να το επαναφορτίσει και να το χρησιμοποιήσει εκ νέου. Επίσης εκδίδονται κι οι προσωποποιημένες κάρτες που μπορεί να αποκτήσει κάθε επιβάτης, έχει τα στοιχεία και τη φωτογραφία του,  και μπορεί να βάζει όσα εισιτήρια θέλει αλλά και  να ελέγχει τις διαδρομές που κάνει καθώς και να μεταφέρει τις υπόλοιπες διαθέσιμες σε νέα κάρτα από τη στιγμή που η προηγούμενη χαθεί.

Για την αναμονή τους οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται στη κλιματιζόμενη αίθουσα του Αστικού Κτελ και να ενημερώνονται από την ηλεκτρονική οθόνη για την έλευση του λεωφορείου.  Διαθέσιμη είναι επίσης και η εφαρμογή που δείχνει την πορεία, αλλά και την ακριβή τοποθεσία του λεωφορείου που τους ενδιαφέρει.

Εκτός από την αίθουσα αναμονής, έχουν τοποθετηθεί οθόνες και στα λεωφορεία, οι οποίες ενημερώνουν τους επιβάτες για την στάση που βρίσκονται, αλλά και ανακοινώσεις που τυχόν χρειαστεί να αναρτηθούν, έτσι ώστε να έχουν πλήρη γνώση για τυχόν αλλαγές.

Ταυτόχρονα, έχει βρεθεί λύση και διενεργούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να τοποθετηθεί σκίαστρο στον εξωτερικό χώρο όπου οι επιβάτες αναμένουν το λεωφορείο.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις